Van'da Anadolu Konteynır'dan zorla çıkarılmak istendikleri için açlık grevine giren depremzedelerin sorununa çözüm bulunmazken, Tahir Paşa Konteynır kentteki depremzedeler de açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, Van Valiliği'nin Anadolu Konteynır kenti boşaltmak için elektrik ve sularını kesmesi nedeniyle yaklaşık iki aya yakın bir süre önce başlatılan açlık grevi sürerken buna benzer  sıkıntılar Tahir Paşa konteynırda da yaşanıyor.

İki aydır elektrik ve suları kesilen Tahir Paşa konteynırda kalan 25 aile de başlayan soğuklarla birlikte büyük sıkıntılar yaşıyor.

Dışarıda yaktıkları ateşlerle ısınan depremzedeler bir çok sağlık sorunuyla boğuşuyor.  Van Vali Yardımcısı Mehmet Özer'in kira yardımı talebini kabul etmeyen depremzedeler kendilerine kalıcı barınma imkanının sağlanmasını istiyor.

Tahir Paşa Konteynır'da kalan 25 ailenin sözcülüğünü yapan Abdülselam Diler, kendilerini konteynır kentten çıkarmak isteyen yetkililerin elektrik ve suları keserek kendilerini yıldırmaya çalıştığını söyledi. Kendilerine barınma imkanı sağlanmadığı sürece konteynır kenti boşaltmalarının imkansız olduğunu kaydeden Diler, mağduriyetlerinin giderilmesi için kendilerinin de açlık grevine başlayacaklarını söyledi.

Konteynır kentin girişine  '7,2 deprem mağdurları olarak açlık grevindeyiz. Başımızı sokacak bir yuva istiyoruz' yazılı pankart asıldı.