Yaşamının büyük kısmını hapiste geçiren 'özgürlük savaşçısı' Nelson Mandela'nın hayatını konu alan 'Özgürlüğe Giden Uzun Yol' (Long Walk To Freedom)  filmi Şubat ayında MG Beyond tarafından Türkiye'de de vizyona girecek. Film için şarkı yapan U2 şarkıyı sosyal medyada paylaştı. 'Ordinary Love' adını verdikleri şarkı filmin soundtrack albümünde yer alacak.

Grubun üyeleri Bono ve gitarcısı Edge şarkı ile ilgili olarak Mandela'la layık bir şarkı yazmak için çok çalıştıklarını ve doğru hissi yakalamak için pek çok taslağın üzerinden tekrar tekrar geçtiklerini sonunda bu şarkıyı hazırladıklarını belirtti. Filmin yönetmeni Justin Chadwick grubun büyük bir hayranı olduğunu ve U2’nun uzun yıllardır Güney Afrika'daki ırkçılığa karşı harekete destek verdikleri ve Nelson Mandela ile özel bir dostluk ilişkileri de olduğu için filmin müziği adına en doğru isim olduklarını belirtti.

Gruba bu projeyi ilk teklif eden yönetmen Justin Chadwick olmuş. Ardından İrlandalı gruba film izletilmiş ve hemen evet cevabını almışlar. Grup vakit kaybetmeden çalışmalara başlamış ve yoğun bir hazırlık döneminin ardından "Ordinary Love" şarkısı ortaya çıkmış.

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’da Barack Obama ev sahipliğinde özel gösterimi yapılan 'Mandela: Özürlüğe Giden Uzun Yol' filmi, Amerika ve Güney Afrika gösteriminin ardından MG Beyond tarafından Şubat ayında Türkiye'de vizyona girecek. (Medya Tava)