Yunanistan’da 29-30 Eylül tarihlerinde atlet Giorgos Zachariadis, “Yannis Vasilis Yaylalı'ya özgürlük” demek için antik Atina-Sparta yolunda 250 kilometrelik özgürlük koşusu yapacak.

Barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylalı 22 Nisan 2017’de Şırnak’ta tutuklanmıştı.

Atlet Giorgos Zachariadis Yannis Vasilis Yaylalı’nın serbest bırakılması ve tutukluluğunun duyulması için 29 ve 30 Eylül 2017‘de Atina Kallimarmaro stadyumundan antik Sparta'ya kadar 250 kilometre koşacak.

Özgürlük Yolu” koşusu Atina'da Kalimarmaro stadyumundan başlayarak, Yunan Parlamentosu'nu, Akrapolis'i, antik pazarı, Holy Trinity'yi içine alacak ve Sparta’da Leonidas'ın tapınağında son bulacak.

Halen Elazığ Hapishanesi’nde tutuklu olan Yannis Vasilis Yaylalı, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011’de savaş uçaklarından atılan bombalarla 34 köylünün hayatını kaybetmesi sonrası dayanışma amacıyla Roboski köyüne yerleşmişti. Köyde kiraladığı evde yaşayan vicdani retçi Yaylalı, Roboski katliamında adaletin sağlanması için çeşitli etkinliklerde yer almıştı. Bu nedenle hakkında soruşturmalar açılmış ve 22 Nisan 2017 günü tutuklanmıştı. (Haber Merkezi)