Sağlıklı ürün algısının oluşturulması ve ekonomik koşullar yıllık makarna tüketiminde rekor kırdırdı. Türkiye 2016 yılında kişi başı 8.5 kilogram makarna yiyerek dünyanın en çok makarna tüketen 10. ülkesi oldu.

Türkiye'nin makarna tüketimi 2016 yılında kişi başına 8.5 kilogramla rekor kırdı. 2015 yılında Türkiye kişi başına 7.4 kilogram makarna yiyordu.

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu makarnanın ekonomik bir yiyecek olmasının tüketimde rekor getirdiğini söyledi.

Külahçıoğlu, "Derneğimiz etkin çalışmalar yaptı. Gazi Üniversitesi'nden diyetisyenlerle birlikte halkımıza makarnanın sağlıklı bir ürün olduğunu anlattık. Sağlık Bakanlığı'mızla yaptığımız çalışmalarda obeziteye karşı tüketilmesi gereken ürünler arasında makarna da yer aldı" diye konuştu.

İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulların makarna tüketimine de etkisi olduğunu ifade eden Külahçıoğlu, "Makarnanın ekonomik olması da bu yıl rekor kırılmasında etkili oldu. 4 kişilik bir aile bir paket makarnayla doyabilir" diye konuştu.