Uzun süre Avrupa’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönerek turist rehberliği yapan, 4 dil bilen Erol Taşçı adlı yurttaş, turizm kokartı olmadığından elindeki rehberlik mesleği alınınca çobanlık yapmaya başladı. Taşçı şimdi Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Karacadağ kasabasında, aylık bin lira ücret karşılığında çobanlık yapıyor.

Konya’nın Kulu İlçesi’ne bağlı Karacadağ Kasabası nüfusuna kayıtlı 52 yaşındaki Erol Taşçı adlı yurttaş, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaklaşık on yıl kaldıktan sonra Türkiye’ye dönerek,  Alanya'da turist rehberliği yapmaya başladı.  Kokartı olmadığından dolayı turist rehberliği mesleğine son verilen Taşçı, kendi köyü, Karcadağ’a dönerek burada çobanlık yapmaya başladı. 

Taşçı, aylık 1.000 lira karşılığında 3 yüz koyun ve keçiye çobanlık yaptığını ifade ederek, yaptığı işten keyif aldığını kaydetti. Çocukluğunda da çobanlık yaptığını ve bundan dolayı da çobanlığa yabancı olmadığını kaydeden Taşçı, “Koyunların 50’si bana ait, diğerleri de ağabeyime. Mal sahibi yabancı olmadığı için fazla para istemedim. Normalde çobanlar en az bin 500 liralık aylık alır ama ben, ağabeyim olduğu için fazla istemedim. Koyun ve keçilerin dışında 3 köpek, bir de eşeğim var, onlarla çok güzel zaman geçiriyorum. Sabahın 5’inde hayvanlarımı otlatmaya çıkarıyorum, günbatımında da eve getiriyorum” dedi. (ANF)