Her yıl bu aylarda özellikle kışın yoğun geçtiği bölgelerde ayılar kış uykusuna yatarken, bu yıl Tunceli'de bulunan ayılar, 2 metre kara rağmen kış uykusuna yatmadı. Tunceli genelinde kış uykusuna yatmayan ve yoğun kardan dolayı yiyecek bulmak için yerleşim yerlerine inen ayılar, avcıların hedefi haline geldi. Ovacık ilçesine bağlı Çakmaklı köyü civarında kim ya da kimler tarafından vurulduğu henüz tespit edilemeyen ikisi yavru olmak üzere öldürülmüş 3 ayı bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tunceli Şube Müdürlüğü yetkilisi Hasan Boy, müdürlüklerine Ovacık ilçesine bağlı Çakmaklı köyünde üç ayının vurulduğu yönünde ihbar geldiğini belirterek, "İhbarın ardından zor kış koşullarında izleri takip ederek, bölgeye geldik. Bir anne ayı ile 3-4 yaşlarında iki yavruyu iz takibi sonucunda bulduk. Failleri hakkından muhtarla görüşüyoruz. Faillerin tespiti halinde gerekli yasal işlemleri yapacağız" dedi.

Ayıların muhtemelen civar köylerde yaşayan ve kaçak avlananlar tarafından vurulduğunu ileri süren Boy, "Çünkü ayılar av tüfeğiyle vurulmuş. Av tüfeğine ait mermi plastikleri görüldü. Bunun araştırmasını yapacağız; tespiti halinde yasal işlemleri başlatacağız" diye konuştu.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından köy muhtarına tutanak tutturularak, yasal işlem başlatıldı. Faillerin tespiti halinde vurdukları her boz ayı için 18 bin TL cezanın yanı sıra idari yaptırım da uygulanacak. (yuksekovahaber)