Ümit Keskin/ Demokrat Haber-Ankara 

Sahte enflasyon artış oranı kadar maaş zammı yapan AKP hükümetini Disk/Emekli-Sen Tüm Emekliler Sendikası dün Kızılay-Ankara PTT'si önünde açıklama yaparak ve başbakana faks çekerek protesto etti. Sendika, bu hassas dönemde, zaman ile ulaşım sıkıntısı çekmeyen çoğu emekliyi Avrupa Emekliler ve Yaşlılar Federasyonu üyesi olan Disk/Emekli-Sen Tüm Emekliler Sendikası merkezlerinde aktif katılıma davet etti.

Sendika Genel Başkanı Veli Beysülen başbakana çektikleri faksın içeriğini açıkladı. Açıklamalarda AKP hükümetinin 11 milyon emekli vatandaşı yok saydığı ve sefalete sürüklemekte karar aldığı yer aldı. Hükümetin emeklileri Özel Bireysel Emeklilik Sistemi'ne girmeye zorladığı bildirildi. Devletin kaynak yokluğundan yakınması ve bu sisteme başvuran her emekli bireye hazineden %25 oranında para aktarması arasındaki çelişki dile getirildi. Bu çelişkiyle emekliler üzerinden yerli ve yabancı sermayeye kaynak yaratmaya çalışıldığı vurgulandı. Devlet vatandaşları için mi var, yoksa sermayedarlar ve küresel emperyalist sistem için mi sorusu sorgulandı.

Sosyal güvenlik ve sağlıkta da benzeri sözde reformların aynı amaçlarla işlerlik kazandığı belirtildi. Devletin vatandaşın hizmetinden uzaklaştırılıp, maksimum kar odaklı iş gören, az sayıda kapitalistin hizmetine sokulmasına tepki gösterildi.

Tek başına iktidarıyla, AKP hükümeti'nin halkın gönül duygularını 12 yıldır sömürdüğü, meclisteki çoğunluğunu kullanarak halkın kaynaklarını yerli ve küresel sermayenin avantajına çevirdiği dile getirildi.



'TOPLUMA HAKARETTİR'

Beysülen bunlara ek olarak 2 farklı güncel olaya da değindi. Mesajlarından birincisi ''Aleni yolsuzluklara rağmen 4 bakanın iktidar partisinin parmak sayısıyla Yüce Divan'a gönderilmekten kurtarılması bu topluma hakarettir'' olurken, diğeri katledilen bir gencimize yönelikti: ''Gezi eylemleri sırasında bir grup canavarın döverek ilkel bir şekilde katlettiği Ali İsmail Korkmaz'ın Kayseri'de görülmekte olan davasında bu canavarların adaletsiz eylemlerinin tam karşılıklarını bulmasını diliyorum'' dedi.

Son olarak, sendika toplumun gençlerinin sokaklarda işlemeyen sistemi protesto ederken öldürülmelerini emeklilerin pasif oluşuyla doğrudan ilişkilendirdi. Gençlerden daha fazla günlük zamanı olan, daha az dünyevi vakti kalan ve yerel ulaşım sıkıntısı çekmeyen çoğu emekliyi seçim öncesi evlerinde ölümü beklemeyi bırakıp, bu hassas dönemde, torunları için sendika merkezlerinde aktif katılıma davet etti.