Lev Troçki’nin İstanbul’a sürgün edildiğinde kaldığı Büyükada’daki Arap İzzet Paşa Köşkü satışa çıkarıldı. 

Bakımsızlıktan kullanılamaz durumda olan köşkün 4.4 milyon dolar bedelle internete satılık ilanı yüklendi.

Lev Troçki’nin evi olarak anılan kagir yapı, koruma altında bulunuyor.

2011 yılında imar planlarına Kültürel Tesis Alanı olarak işlenen tarihi yapının sahibi, Belediye İmar Komisyonunda köşkün Kültürel Tesis Alanı'ndan çıkarılarak Konut Alanı'na alınmasını talep etti. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi köşkün konut alanı olmasını kabul etti. Ancak yapının sit alanı olması sebebiyle 5 No'lu Koruma Kurulu yeniden kültürel tesise dönüştürülmesini kararlaştırdı.

Koruma Kurulu'nun kararında köşkün, Kültür ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce 2013 kamulaştırma programına alındığı belirtilerek, plan değişikliği teklifinin uygun olmadığına karar verildi.

Konunun kamuoyunda büyük yankı uyandırması üzerine 2013 yılında müze olarak hizmete açılması planlanan yapı, müze olamadığı gibi bugün sahiplerince satışa çıkarılmış durumda.

Siyasihaber.org'un haberine göre ev sahipleri yapının Kültür Bakanlığınca satın alınarak müzeye dönüştürülmesini istiyor.

Troçki’nin Meksika’da 1940 yılında öldürülüne kadar yaşadığı ev de yıllar sonra müzeye dönüştürülerek ziyaretçileri kabul ediyor.