Bahçeşehir - Halkalı mevkiinde yolda kalan TIR'lar nedeniyle TEM, İstanbul-Ankara istikametinde trafiğe kapandı.

Öte yandan TEM Otoyolu’nun Sakarya Arifiye mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 20 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. TEM otoyolunun İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Bahçeşehir - Halkalı mevkiinde de yolda kalan TIR'lar nedeniyle TEM, İstanbul-Ankara istikametinde trafiğe kapandı. TEM Edirne istikameti ise Selimpaşa mevkiinde trafiğe kapalı durumda...

TEM KAPANDI


Sakarya ve bölgesinde dün gece etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında TEM'in Adapazarı gişeleri ve Arifiye geçişinde her iki şeritte meydana gelen toplam 15 aracın karıştığı 3 ayrı zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 10 kişiÿde yaralandı.

ULAŞIMDA AKSAMALAR 

İstanbul ve Bursa’yı İzmir’e bağlayan Balıkesir çevre yolunda etkisini sürdüren kar yağışı ve zeminin buzla kaplanması nedeniyle de bazı araçların kayarak yolun bir bölümünü kapatması, ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Dün gece saatlerinden itibaren devam eden kuvvetli kar yağışı ve fırtına, Balıkesir merkez ile bazı ilçelerinde etkili oluyor.
Balıkesir’i İstanbul (Bursa), İzmir, Kütahya ve Edremit Körfezi’ne bağlayan karayollarında, devam eden yağış ve zeminin buzla kaplanması nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Tırların kayması, maddi hasarlı trafik kazaları gibi nedenlerle bazı noktalarda tıkanan ulaşım, ekiplerin yoğun çalışmasıyla tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor. Yolun bir bölümünü kapatan tır ve kamyonlar yüzünden araçlar, karayollarında buz üzerinde manevralar yaparak ilerliyor.
Trafik polisleri, İstanbul ve İzmir yönüne gidecek tırları Balıkesir çıkışında bekletirken, zincirsiz ya da kar lastiği bulunmayan araçların da geçişine izin vermiyor. Zaman zaman kısa süreli kapanan yollar, sürücülerin ve polislerin çabalarıyla açılıyor.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü yetkilileri, İzmir-İstanbul güzergahını kullanacakları acil olmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyararak, rüzgarın ve kar yağışının şiddetli olduğu noktalarda görüş mesafesinin düştüğünü, bu durumun trafiği riskli hale getirdiğini söyledi.