Bursa'nın Merkez Nilüfer ilçesi Dumlupınar Mahallesi Bahariye Caddesi Yeşilkent sitesinde bulunan bir binanın 4. katında balkonda kaderine terk edilen köpek, asılı halde bulundu.

 

Edinilen bilgiye göre, sahibi tarafından yaklaşık bir haftadır evin balkonunda yalnızlığa terk edildiği ileri sürülen köpek, aç ve susuz kalmasının da etkisiyle boynuna bağlı olan zincirle birlikte binanın 4. katından kendini aşağı bıraktı. Sabah saat 08.30 sularında meydana gelen olayı duyan komşular köpeğin çığlıklarıyla dışarı çıktı. Köpeği balkonda asılı halde gören komşular, hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Ardından polis, jandarma ve Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne de haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri uzatılan yangın merdiveni ile köpeği 4. kattaki asılı bulunduğu balkondan aldı. Tasması nedeniyle boğularak ölen köpek hayatını kaybetti. Köpeğin sahibine ulaşılamazken, binada bulunan komşular köpeğin yalnız bırakılmasına tepki gösterdi.

 

Köpeğin çığlıklarını duyarak ekiplere haber veren komşulardan Uludağ Üniversitesi öğrencisi Ceren Kurtuluş, “Bizim semtte köpeği olan çok insan var. Sesi duyunca bizim üst kattan geldiğini başta fark etmedim. Daha sonra sesin yukarıdan geldiğini anladım. Yukarı baktığımda birden köpek tasmasıyla birlikte kendini aşağıya bıraktı. Hemen üst kata koştum. Fakat kapıyı açan olmadı. Sonra bir alt kattaki komşunun balkonundan köpeği kurtarmaya çalıştık. Başaramadık. Köpek yarım saat içerisinde hayatını kaybetti. Bu sırada yetkililere haber verdik. İlk olarak zabıta ekipleri geldi. Kapıyı açmaya çalıştılar. Bu sırada gelen itfaiye ekipleri yangın merdiveniyle balkona girdi. Köpeği bulunduğu yerden aldılar fakat dediğim gibi köpek hayatını kaybetmişti. Daha sonra köpeği kaldırıma koyarak belediyenin cenazeyi alacağını söylediler. Köpek yaklaşık bir haftadır yalnız bırakılmış. Balkondaki mama kaplarını devirmiş. 5 litrelik su bidonunu tırmalamış. Muhtemelen aç ve susuz da kaldı. Yalnızlık ile birlikte aç ve susuz kalan köpek kendini aşağı bıraktı. Bizim kaldığımız binada öğrenciler oturuyor. Köpeğin sahibinin de köpeği yalnız bırakarak tatile gittiğini düşünüyoruz” dedi.

 

"Birçok hayvan sever derneğini aradık fakat ilgilenen kimseyi bulamadık" diyen Alper Tohar ise, “Nilüfer Belediyesi ekiplerini aradığımızda konuyla hemen ilgilendiler. Belediye ekipleri köpeğin kaldırıma bırakılan cesedini alarak gömeceklerini söylediler. Hayvan bakmayı bilmeyenler hayvan almasınlar” dedi. (mynet)