Sarıyer’de oturan Ermeni kökenli E.A. avukat komşusu tarafından tehdide maruz kaldığını iddia etti

 

Sarıyer’de oturan Ermeni kökenli E.A. pazar günü Taksim’de Hocalı katliamını protesto etmek amacıyla düzenlenen miting sonrasında avukat komşusu tarafından tehdide maruz kaldığını iddia etti 

 

Büyükdere Mahallesi’nde müstakil bir evde oturan E.A., evinin bahçesinde miting sırasında dağıtılan “Ermeni Yalanına Sessiz Kalma” yazılı şapkalardan birini bulunca polise şikâyette bulundu. Söz konusu durumun “açık bir tehdit” olduğunu belirten E.A., emniyetteki ifadesinde olayı şöyle anlattı: 

 

“Ben Ermeni asıllı olduğum için geçmişte tehdit ve hakaretlere maruz kalıyordum. Davalarım devam etmektedir. 27/02/2012 günü saat 20.00 sıralarında kızım ikametimizin bahçesine atılmış beyaz bir kasket görmüş, ne olduğuna bakmamış. 28/02/2012 saat 10.00 sıralarında bahse konu yerde bulunan kasketi alıp kontrol ettiğimde üzerinde ‘Ermeni yalanına sessiz kalma’ yazılı olduğunu gördüm. Evime ait kamera bulunmaktadır. Görüntüleri incelediğimde kasketin 27/02/2012 günü saat 18.40 sıralarında karanlık bir suret görülen beyaz gömlekli, koyu renk pantolonlu biri tarafından kapımıza gelerek içeriye atıldığı görülüyor. Kamera görüntülerindeki şahıs mahalleden komşum olan aynı zamanda benim davacı olduğum şahısların avukatlığını yapan E.Y.’dir. Daha önceden de Ermeni asıllı olmam nedeniyle bu tür tehditler aldığım için bu mesaj bana açıkça bir tehdittir. Kendisinden davacı ve şikâyetçiyim.”

 

Milliyet’e konuşan E.A., önceden de “‘Taşnak kırıntısı’, ‘Ermeni ajanı’, ‘Senin sonun darağacı’, ‘Erivan’a git’ gibi tehditlere maruz kaldığı”nı söyleyerek komşusu hakkında şikâyette bulunduğunu belirtti.

 

‘BU AÇIK BİR MESAJ’ 
Komşusu E.Y.’nin tehdit ve hakaret suçlamalarıyla açmış olduğu iki davada karşı tarafın avukatlığını yaptığını da ifade eden E.A., “Pazartesi akşam bahçemde üzerinde ‘Ermeni yalanına sessiz kalma’ yazılı bir şapka buldum. Bir gün önce Taksim’de düzenlenen mitingde dağıtılan şapkalardan olduğunu internetteki fotoğraflardan anladım. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittim. Evimin bahçesinde kameralar var. Kamera görüntülerinde şahsın, tehdit ve hakaret davası açmış olduğum kişilerin avukatlığını yapan, karşı komşum E.Y. olduğu ortaya çıktı. Komiser, ‘Duvarı yükselt’ dedi. Kamera kayıtlarını polise verdik. Başıma geleceklerden endişeliyim. Kızımla tek oturuyoruz. Son derece huzursuz bir ortam. Durmadan hatırlatılan bir Ermenilik olayı dönüp dolaşıyor. Herkes kendi halinde yaşayıp gitse ne olur? Kim bu yaptıklarıyla iftihar eder ki?” dedi.