Antalya Kepez'de bir taşın üzerine "Yaşım 12, adım Altun. Tecavüz ediliyorum, lütfen yardım edin" yazan çocuk, emniyet güçlerinin çalışmasıyla bulundu.

Antalya'da bir taşın üstüne “Yaşım 12, adım Altun. Tecavüz ediliyorum, lütfen yardım edin” yazısının bulunduğu taşın fotoğrafının sosyal medyada paylaşımımın ardından gündem olan konu üzerine çalışma başlatılmıştı. Araştırmaların ardından Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'ndan Altun'un bulunduğu açıklaması yapıldı. Altun'un sağlığının iyi olduğu belirtilen açıklamada, çocuğun yaşının küçük olması nedeniyle daha fazla detay verilmeyeceği, psikologların çocukla ilgilendiği belirtildi. Konunun adli boyutunda da Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu avukatlarının çalışma başlattıkları aktarıldı.

‘5 YAŞINDAN BERİ KOMŞUSUNUN İSTİSMARINA UĞRUYORMUŞ’

Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre, konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan; “Antalya-Kepez'de istismara uğradığını taşa yazan 12 yaşındaki Altun bulundu. 5 yaşından beri komşusunun istismarına uğruyormuş. TC. İçişleri’ne teşekkür ediyoruz. Çocuğumuzun ve davanın takipçisi olacağız. Bu haysiyetsizler gün ışığı görmemeli” ifadelerini kullandı.