Engelliler, İstanbul’daki Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek Taksim projesinin iptalini istedi. Engelliler ayrıca ‘öldüren kent’ ve ‘öldüren ilçe’ ödüllerini Mustafa Ak ve Melih Gökçek’e postaladı

Kasım ayında İstanbul halkına kapatılan Taksim Meydanı’na çıkan engelli asansörünün konulan bir tabelayla hizmet dışı bırakıldığını söyleyen engelliler, Taksim'den kovulduklarını söyledi.

Basın açıklamasını okuyan Binnaz Uzun "AKP, Taksimi talan ederken halk ulaşım çilesi çektiriyor, biz engellilerin asansörünü kapatarak da meydana çıkmamızı engelliyor. Aylar öncesinden duyurduğu bu proje kapsamında bizleri yok sayarak hiç bir önem almayan Büyükşehir Belediyesi engellerin kentte dolaşımını zorlaştırıyor" dedi.

"AKP'NİN BELEDİYECİLİK POLİTİKASI ENGELLİLERİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLUYOR"

AKP'nin belediyecilik politikalarının engellilerin ölümüne neden olduğuna dikkat çeken Uzun, Ankara Keçiören'de yüksek kaldırıma çıkamayan ve yoldan gitmek zorunda kalan bir engellinin çöp kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybettiğini hatırlattı. Ölen engellinin sorumluluğunun kenti engellilere göre düzenlemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı’nda olduğunu belirten Uzun, aynı belediye başkanına “yaşanabilir kent” ödülü verildiğini vurguladı.

"TAKSİM PROJESİ DERHAL DURDURULSUN"

Taleplerinin net olduğunu ifade eden Uzun, öncelikli olarak Taksim projesinin durdurulmasını, engellilerin Taksim'e ulaşımını sağlayan düzenlemelerin derhal yapılmasını istediklerini söyledi.

ÖLDÜREN KENT, ÖLDÜREN İLÇE ÖDÜLLERİ

İnşa ettikleri yüksel kaldırımlar sonucu Nevzat Özyavuzer'in ölümüne davetiye çıkartan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın istifasını istediklerini belirtti.

Basın açıklamasından sonra hazırladıkları "öldüren kent", "öldüren ilçe" ödüllerini Galatasaray postanesinden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e gönderen engelliler, ulaşım hakları için eylemlerine devam edeceklerini söyledi. (sendika)