Süryani Dernekler Federasyonu bazı medya organlarında çıkan Diyarbakır Meryem Ana Süryani Kilisesi’nde silah ve mühimmat bulunduğuna dair haberlere tepki gösterdi.

“Yine yalan, yine alçaklık, yine hedef gösterme” başlığıyla yayınlanan yazılı açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca devam eden yalan ve kirli propaganda yeniden devrede” denildi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) kaynaklı haberde “Meryem Ana Kilisesi ile birçok eve operasyon düzenlendi. Operasyonda, çok sayıda silah ve mühimmat ile tuzaklamaya hazır bidonlar içerisinde patlayıcı ele geçirildi” ifadelerine yer verilmiş, birçok medya organı haberi “Kiliseden Cephane Çıktı” başlığıyla sunmuştu.

Süryani Dernekler Federasyonu, geçtiğimiz gün, kilisenin bulunduğu sokakta meydana gelen patlamalar ve bu patlamaların yarattığı tahribat nedeniyle kilisenin din görevlisi Yusuf Akbulut ve eşinin zorunlu olarak kiliseyi terk etmek zorunda bırakıldığını belirtti.

Açıklamada, böylece yüzlerce yıllık tarihi kilisenin çatışmaların ortasında boş ve sahipsiz kaldığı hatırlatıldı.

Süryani Dernekler Federasyonu bölgede yaşanan bu durum ortadayken, devletin haksız yönelimlerini haklı göstermek için her türlü çabayı sarf eden çevrelerin, kilisede cephane bulunduğu yönünde basında asılsız ve tamamen yalan haberler yaymaya başladığını savundu.

“Bizler, tamamen hayal mahsulü ve nefret içerikli olan bu haberlerin hangi amaçlarla yapıldığını çok iyi biliyoruz” denilen açıklamada, “Tamamen hedef gösterme amaçlı olan ve bütün Süryanileri etkileyen bu düşmanca ve alçakça yaklaşımı gösteren çevreleri lanetliyor ve nefretle kınıyoruz” vurgusu yapıldı.

Süryani Dernekler Federasyonu açıklamasının sonunda başta İçişleri Bakanı ve Diyarbakır valisi olmak üzere devlet yetkililerini bu konuda duyarlı olmaya, gerekli açıklamaları yapmaya ve sorumluları cezalandırmaya davet etti. (Mehmet Göcekli / Demokrat Haber)