Nusaybin Süryani Manastırı ve Kiliseleri Koruma Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Maravgi Çınar, Tur Abdin Kalkındırma Dernekleri Federasyonu Başkanı Sabri Akbaba ve beraberindeki çok sayıda Süryani, KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'nin Cizre'deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Süryaniler, Elçi ailesine başsağlığı dileklerini iletip acılarını paylaştı.

Taziye çıkışında Süryani vatandaşlar adına gazetecilere açıklamalarda bulunan Sabri Akbaba, "Nusaybin ve Midyat'ta yaşayan Süryani halkı adına taziyeye geldik. Midyat ve Nusaybin'de bulunan muhtar ve dernek başkanları ile birlikte Rahmetli Şerafettin Elçi'nin taziyesine katıldık" dedi. Elçi'ye Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı dileyen Akbaba, "Kendisi ile şahsen tanışmadım ancak medyadan takip ettiğim kadarı ile Şerafettin Elçi daima barıştan yana bir insandı. Bölgede akan kanın durması için büyük çaba harcıyordu. Hep barış ve birlik mesajları verdi" diye konuştu.

Şerafettin Elçi'nin ölümünden duydukları üzüntüyü de dile getiren Akbaba, "Elçi, bölge için çok önemli bir şahsiyetti. Aramızdan ayrılması, ailesi kadar bizlere de büyük bir acı yaşatmıştır. Bu vesile ile Sayın Şerafettin Elçi'ye Allah'tan rahmet, ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum "dedi.

ULUDERELİLER DE TAZİYE ZİYARETİNDE

Cizre Ulu Camii'nde devam eden taziye programına, Roboski katliamında hayatını kaybeden 34 kişinin aileleri başta olmak üzere çok sayıda Uludereli vatandaş da katıldı. Uludereli vatandaşları, Elçi ailesi cami girişinde karşıladı.