Hıristiyan dünyasını yasa boğan Süryani Kadim Patriği Kadasetli Moran Mor İğnatiyos 1. Zakka Iwas için, Mor Petrus-Mor Pavlos Kilisesi Adıyaman ve Çevre İlleri Metropoliti Mor Griğoryos Melki Ürek, ayin yaptırdı.

1933 yılında Irak'ta doğan ve 21 Mart 2014 tarihinde tedavi gördüğü Almanya'da hayatını kaybeden Süryani Kadim Patriği Kadasetli Moran Mor İğnatiyos 1. Zakka Iwas önümüzdeki günlerde defnedilecek.

Cenaze töreninden önce Adıyaman'da cenaze ayini düzenlendi. Süryani Kadim Cemaatine mensup vatandaşların katıldığı ayinde Hıristiyan vatandaşlar üzüntülerini dile getirdi. Kiliseye siyah kurdele ve çiçeklerle süslenmiş fotoğrafı öpen cemaat mensupları, Süryani Kadim Patriği Kadasetli Moran Mor İğnatiyos 1. Zakka Iwas için dua etti.

Mor Petrus-Mor Pavlos Kilisesi Adıyaman ve Çevre İlleri Metropoliti Mor Griğoryos Melki Ürek, yasta olduklarını ifade ederek, "Hıristiyanlar olarak yastayız. Kilisemizin en büyük babası, atası olan Süryani Kadim Patriği Kadasetli Moran Mor İğnatiyos 1. Zakka Iwas için yas tutuyoruz. Kadasetli Patriğimiz 21 Mart 2014'te Almanya'nın Kill kentinde hastanede vefat etti.

Doğusundan batısına bütün kiliselerde onun ruhu için ayinler düzenlenerek ve dualar yapılıyoruz. Biz de Adıyaman ve Çevre İller Metropolitliğinde Kadasetli Babamız için ayin düzenledik ve onun ruhuna kısa bir dua yaptık" dedi.

Süryani Kadim Cemaati mensupları da üzüntülerini dile getirerek, yasta olduklarını ifade ettiler. (habercity)