Umut Akpınar / ANF İzmir

Vicdani Redçi Halil Savda hakkında 'halkı askerlikten soğutmak' suçlamasıyla yeni bir soruşturma daha açıldı.

Kayseri'den Hacı Osman Öztürk adlı kişi, ‘ www.savaskarsitlari.org ’ isimli web sitesinin 'halkı askerlikten soğuttuğu ve orduyu yerdiği' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine İstanbul Basın Savcılığı Vicdani Redci Halil Savda hakkında 'halkı askerlikten soğutmak' suçlamasıyla soruşturma açtı.

Soruşturma kapsamında avukatı Ramazan Kaya ile birlikte Taksim Polis Karakolu'na giden Vicdani Redçi Savda, ifade verdi.

‘SUÇLAMALARI KABUL EDİYORUM, HALKI ASKERLİKTEN SOĞUTUYORUM’

Savda karakoldaki ifadesinde, şikâyet mevzusu olan 'halkı askerlikten soğutma' suçlamasını kabul ettiğini belirterek, "Bizim bu site ile amacımız Türkiye'de savaş karşıtı, anti-militarist kişilerin sesini duyurmaktır. Türkiye'de vicdani red hakkının tanınmasını istiyoruz. Zorunlu askerliğin kaldırılmasını istiyoruz. Zorunlu askerliği insanlara zulüm olarak görüyoruz ve askerliğin zorunlu olmaktan çıkarılmasını ve kaldırılmasını istiyoruz. Zorunlu askerliği insan haklarına aykırı görüyoruz ve sitemizde bu doğrultuda haberler yapıyoruz. Askerlik bize göre kötü bir kurumdur. Ben askerliğin kaldırılmasını insanların daha fazla zulüm görmemesini istemiyorum" dedi.

Soruşturma kapsamında savcılığın gerek görmesi halinde Vicdani Redçi Halil Savda hakkında dava açabilecek.