İstanbul Şişli’deki evinde gasp edilen ve domuz bağı ile öldürülen Hagop Yakup Demirci için bugün İstanbul’daki Sırpots Vartanants Ermeni Kilisesi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Demirci ailesi ve yakınlarının hazır bulunduğu cenaze törenine, Şişli eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül ve yardımcısı Vasken Barın, HDP Şişli İlçe Teşkilatı üyeleri, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon üyeleri, Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne bağlı ruhaniler ve çok sayıda Ermeni toplumu mensubu katıldı.  

Cenaze törenine Türkiye Ermenileri Patrikliği ruhanilerinden Başrahip Tatul Anuşyan riyaset etti. Demirci ailesinin acısını paylaştıklarını ifade eden Başrahip Anuşyan, törende yaptığı konuşmada Kutsal Kitap ve İncil’den verdiği örneklerle insan yaşamının kutsal olduğunu ve yaşam hakkının en temel insan hakkı olduğunu vurguladı.

Kötülükle mücadelede herkese görev düştüğünü belirten Başrahip Anuşyan, güvenli bir ortamda yaşamı sürdürebilmek için adaletin sağlanması gerektiği mesajını verdi. Başrahip Anuşyan konuşmasının sonunda Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Türkiye’deki Ermeni kurum ve kuruluşları adına Demirci ailesine başsağlığı ve metanet dileyerek taziye dileklerini sundu.

Kilisede düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanan Hagop Yakup Demirci, Şişli Ermeni Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Okunan dualarla son yolculuğuna uğurlanan Hagop Yakup Demirci, 6 Şubat 2016 Cumartesi günü Harbiye’deki evinde eşi Seta Ayda Demirci ile birlikte kimliği henüz açıklanmayan kişilerce saldırıya uğramıştı. Olayda, 85 yaşındaki Hagop Yakup Demirci hayatını kaybederken, 79 yaşındaki Seta Ayda Demirci ise yaralı olarak kurtulmuştu.

Ana akım medya ve basının konuya ilişkin “hırsızlık” vurgusu yaptığı saldırı olayında, evli çiftin domuz bağı ile işkenceye maruz bırakılması, saldırının nefret cinayeti olabileceği yönündeki kuşkuları arttırıyor. (Demokrat Haber)