Şırnak 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Akdizgin Üs Bölgesi’ne, uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren Piyade Onbaşı Barış Aybek'in (22) cenazesi, memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde defnedildi.

Blog sitesinde paylaştığı; “Benim bir gün Ahmet Kaya konserine gitme ihtimalimi çalan ülkesin sen Türkiye” sözleriyle adeta kaderimizi özetleyen Barış Aybek’in yitirilişi de son derece trajik oldu.

Evladını yitiren baba Turabi Aybek BirGün gazetesinden Erk Acarer'e konuştu. Cümleler ağzından güçlükle dökülen acılı baba; “İçim yanıyor, içim gidiyor. Oğlum aynen ölümünden sonra herkesin tanıdığı gibiydi. İyi kalpli, merhametliydi. Kimsenin üzülmesini, incinmesini, acı çekmesini istemezdi, başka canlar yitmesin, başka ailelere ateş düşmesin” diye konuştu.

“Aslında ülkemiz çok güzel ama yaşamımıza mani oluyorlar” diyen Turabi Aybek, “Kimseye kırgın değilim, kendi kaderime kırgınım, kendi kaderimize yanıyoruz, dağ gibi oğlumu yitirdim” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ GİTTİKTEN SONRA...

Acılı baba kırgınlığı olmadığını söylese de konuşmasının bazı noktaları dikkat çekiciydi…

“Vatan sağ olsun” deniyor ya…

Turabi Aybek, “Vatan elbette önemlidir. Ama benim oğlum, bizim çocuklarımız öldükten, vurulup düştükten ve yitip gittikten sonra vatan da önemsizleşiyor” diye konuştu.

Turabi Aybek, nasıl bir ülkede, nasıl bir vatanda yaşamalıydık sorusuna da şu şekilde yanıt verdi: “Benim oğlumun ismi ne? Barış! Bu ismi ona annesi koymuştu, dayısının ismiydi. Çok basit ve açık: “Oğlumun ismi gibi bir ülkede yaşamak isterdik. Böyle bir ülkeyi özlüyoruz.” 

(BirGün)