UNICEF iyi niyet elçisi ve ünlü şarkıcı Shakira, dünya liderlerinin, Aylan Kurdi adına, sığınmacı sorununa çözüm bulacaklarına inandığını belirterek, "Niye bütün dünyayı paylaşamıyoruz? Bizi ne alıkoyuyor?" diye sordu. Shakira, "Kurdi kardeşleri her düşündüğünde aklıma John Lennon'ın 'Imagine' şarkısındaki dizeler geliyor" dedi.

UNICEF tarafından BM'de düzenlenen "çocuk gelişimi ve eğitimi" konulu toplantıya katılarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Shakira, Suriye'deki savaştan kaçan sığınmacı çocukların durumunun hatırlatılması üzerine, 2 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'nin Ege'de kıyıya vuran cesedinin çok trajik bir görüntü olduğunu söyledi. Bu fotoğrafın unutulmaması gerektiğini kaydeden Shakira, "Çocuklar savaşların bedelini ödememeli. Hepimizin çocuklara karşı sorumluluğu var. Ne liderler ne de sivil toplum olarak bizler bundan kaçabiliriz" dedi.

'IRKÇILIK ÖNEMLİ BİR SORUN'

Sığınmacıların eve ihtiyacı olduğunu vurgulayan Shakira, "Gördüğüm kadarıyla ırkçılık önemli bir sorun. Her ülkenin kendi ekonomik sorunları olabilir ancak insan gereksinim ve haklarının, sınırlar, bayraklar, sayılar, ırkçılık ve bencilliğin üzerine çıkmasını umuyorum. Ülkelerin ve liderlerin bir araya gelerek hayatlarını kaybeden Aylan Kurdi ve Galip Kurdi adına soruna akılcı bir çözüm bulacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

"Kurdi kardeşleri her düşündüğümde aklıma John Lennon'ın 'Imagine' şarkısındaki 'Imagine all the people sharing all the world (Bütün insanların tüm dünyayı paylaştığını hayal et)' dizeleri geliyor" diyen Shakira, "Niye bütün dünyayı paylaşamıyoruz? Bizi ne alıkoyuyor?" diye sordu.

Shakira daha sonra "Imagine" şarkısından belirttiği dizeleri tüm Suriyeli çocuklar için seslendirdi. (Sputnik)