Hatay 'ın İskenderun İlçesi'ndeki "Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası"nda kalan çocuklara şiddet uygulandığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada 2 bakıcı anne işten çıkarıldı.

Sevgi evinde kalan 12 yaşındaki çocuklar, taşeron şirkete bağlı çalışan bakıcı annelerin, kendilerini dövdüğünü ve tuvalet temizlettiğini söyleyerek yöneticilere şikayette bulundu.

Bakıcı annelerin bazı çocukları ise evlerine götürerek temizlik yaptırdığı iddia edildi. İddialar üzerine valilik 29 Ocak’ta inceleme başlattı.

OLAYLARIN BİR KISMI DOĞRULANDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Yapılan inceleme raporlarının sonucunda, olayların bir kısmının doğrulandığı ve bazı görevlilerin görevine bu anlamda son verilmesi gerektiğine ilişkin önerinin gelmesi üzerine, bahsi geçen kurumda görev yapan 2 bakım elemanının görevine 31 Mart 2013 tarihine son verilmiştir'' diye konuştu.

BAKANLIKTAN SUÇ DUYURUSU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise görevine son verilen 2 kişi hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

60 çocuğun kaldığı 10 evde taşeron firmaya bağlı olarak 40 bakıcı çalışıyor. (ntvmsnbc)