Çankırı'nın Atkaracalar ilçesinde şiddetli yağışlarla birlikte sele kapılan bir çocuk öldü.

Şanlıurfa'dan Çankırı Atkaracalar'ın İlker Mahallesi'ne gelerek çobanlık yapan Salih Kılıç, kızı ve oğlu ile birlikte Karadere Mevkii'nde bastıran şiddetli yağmur ve sele yakalandı. Azgın sulardan bir ağaca tutunarak kurtulan baba Salih Kılıç, 7 yaşındaki kızı Hülya'yı elinden tutarak sel sularından korurken, tüm çabalarına rağmen 9 yaşındaki oğlu Ali Kılıç'ı kurtaramadı. Sel bölgesine gönderilen kepçe, Salih Kılıç ve kızını tutundukları ağaçtan kurtarırken, 2 kilometrelik alanda yapılan çalışmalar sonucu Ali Kılıç'ın cesedine Karadere'nin alt bölgelerinde çalılara takılmış halde ulaşıldı.

Şanlıurfalı olan ve Adana'da yaşayan ailenin, bir süre önce Atkaracalar'a gelerek çobanlık yaptığı ifade edildi. Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altıntop, akşam yaklaşık 2 saat süren şiddetli yağmurda ilçenin büyük hasar gördüğünü belirterek, "Dumanlı bölgesinden gelen sel suları maalesef böyle bir acının yaşanmasına neden oldu. Çoban ve çocukları Karadere Mevkii'nde sel sularına kapıldı. Baba ve kızını ekiplerimiz kurtardı, ancak oğlunu maalesef kaybettik" dedi.

Başkan Altıntop, ailenin Ankara 'ya gönderildiğini, Keçiören Adli Tıp Kurumu'nda cenaze işlemleri ile ilgilendiğini, Adana'ya gönderilmesi için destek olduklarını belirtti. Altıntop, şöyle dedi: "İlçenin Ilıpınar Köyü ve Hoş İslamlar bölgesine ulaşımı sağlayan Karadere Köprüsü yıkıldı. Buranın acilen yapılması lazım. Ekili alanlarda ciddi zararlar var. Maddi zararları elbette zaman içinde telafi ederiz ancak küçük bir çocuğun selde hayatını kaybetmesi hepimizi derinden yaraladı. Çok üzgünüz."