Keşfedilen bu türlerden sadece “Akrav israchananai” adı verilen hayvan türü ölü bulundu. Milyonlarca yıl boyunca yerin 100 metre altındaki 2.7 kilometrelik mağarada yaşayan diğer hayvanlar henüz gün yüzü görmedi. Bulunan yeni türlerin yeraltı gölündeki kükürt bakterilerini yiyerek beslendiği belirtildi. Ekosistemin tamamının suya bağımlı olduğu, bu yüzden hayvanların yeraltı mağarasının su bulunan kısmında yaşadığı belirtildi.

Kudüs’teki Hebrew Üniversitesi’nin Coğrafya Bölümü altındaki Mağara Araştırma Birimi tarafından yapılan çalışmanın başında bulunan Profesör Amos Frumkin araştırmada keşfedilen tüm türlerin eklem bacaklı olduğunu belirtti.  Bulunan hayvan türlerinden en büyük olanı dört-beş santimetre civarında olan “Typhlocaris Ayyaloni” iken en küçüğü bir milimetre civarındaki “Metacyclops”lar. 

BİR BENZERİ DE ROMANYA'DA
İsrail’deki bu mağaranın bir benzeri ise Romanya’da bulunuyor. Movile Mağarası olarak adlandırılan ve Köstence şehrinde bulunan mağaranın Ramla’deki mağara ile benzer bir yeraltı sistemi olduğu ve yine benzer olarak kükürdün bulunduğu belirtiliyor. Doktor Frumkin her iki mağaranın da çok ilginç ekosistemlere sahip olduğunu, Romanya’da bulunan mağaranın ekosisteminin daha geniş olup içinde daha fazla türü barındırdığını belirtirken iki mağara arsındaki en önemli farkın Romanya’dakinde türlerin mağaraya bağlı olmadıklarını ve dışarıda da yaşayabilmeleri olduğunu açıkladı. İsrail’de bulunan mağarada ise türler sadece mağaranın içinde yaşıyor ve henüz dış dünya ile temasa geçmedikleri belirtiliyor.

Frumkin bu bölgede keşfedilmemiş daha birçok mağaranın olduğunu düşünüyor. (hürriyet)