Geçtiğimiz cumartesi günü yaşamını yitiren DİSK’in Kurucu Başkanı Kemal Türkler’in eşi ve Kemal Türkler Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sabahat Türkler son yolculuğuna uğurlandı.

DİSK Genel Merkezi önünde yapılan cenaze töreninin ardından Topkapı Kozlu Mezarlığında, Kemal Türkler’in yanına defnedilen Türkler’i son yolculuğuna işçiler uğurladı.

Evrensel'de yer alan habere göre Türkler için ilk tören DİSK Genel Merkezinde düzenlendi. Buradaki törene, Türkler’in ailesi, DİSK yöneticileri, milletvekilleri, gazeteciler ve işçiler katıldı.

Törende konuşan kızı Nilgün Türkler annesinin güçlü bir kadın olduğunu vurguladı ve “Annem mücadeleciydi, direnişçiydi, inatçıydı. Zaman zaman anne-kız olarak bu inadı nedeniyle itişmelerimiz de oldu. Onlar da bende güzel anılar olarak kalacak her zaman. Onun bizden sonraki sevdası DİSK’ti. Kemal Türkler cinayetinde ailece uğradığımız travmadan yıllarca kurtulamadık. Ben, annemde DİSK’i yaşatmaya devam ettim; fakat Onun gözlerinde hüzün hiçbir zaman eksik olmadı. Bizlere bu süreçte destek olan herkese teşekkür ediyorum ve annemin rahat uyuyacağını düşünüyorum” diye konuştu.

DİSK önündeki törenin ardından bir tören de Şişli camiinde yapıldı. Burada kılınan cenaze namazının ardından Türkler’in naaşı, Topkapı Kozlu Mezarlığında, Kemal Türkler’in yanına defnedildi.