İstanbul Rum Cemaati, Özel Zoğrafyon Rum Ortaokulu ve Lisesi önderliğinde Noel etkinlikleri olan "Kalanda"yı kutladı.

Etkinlik Zoğrafyon Rum Lisesi'nde başlayarak, Yunanistan Konsolosluğu'nda devam etti. Zoğrafyon Lisesi Müdürü Yani Demircioğlu'nun önderliği ile beraber, Rum çocukları "Kalanda" diye bilinen Noel şarkılarını seslendirdi.

Okulda yapılan etkinlikte, çocuk korosu Noel şarkıları söyledi, koronun ardından İstiklal Caddesi'nde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Rum çocukları ve aileleri, akordeon ve üçgen çalgılar eşliğinde İstiklal Caddesi'nde yürüdü. Yürüyüş boyunca şarkılar söylendi, halka paskalya çörekleri dağıtıldı ve yeni yılları kutlandı.

Zoğrafyon Lisesi'nin köklü bir tarihi olmasına rağmen yalnızca 50 öğrencisi bulunmakta. 3 yıldır yapılan bu etkinliklerin giderek daha büyüdüğünü beliren okul müdürü Yani Demircioğlu, geçtiğimiz sene yapılan etkinliğin 40 kişiyi aşamadığını belirtti. Rum Cemaati'nin özgüven kazanması açısından önemli bir etkinlik olduğunu söyleyen Demircioğlu, etkinliğin ve ilginin her sene büyüdüğünü kaydetti.

"Okulumuzun İstanbul'un kültürüne katkı sağlaması bizi mutlu ediyor" diyen Demircioğlu, etkinliği okulun eski mezunları ile beraber yaptıklarını söyledi. "Hepimiz bu kültürün bir parçasıyız, kardeşiz" diyen Demircioğlu, "Bu hayatı dolu dolu, hep beraber, mutlu bir biçimde yaşayalım" şeklinde konuştu.

Yürüyüşün ardından Yunanistan Konsolosluğu'na varan topluluk, burada etkinliklerine devam ederek, Patrikane ve Balıklı Rum Hastanesi'ne ziyarette bulunacaklarını söyledi.