Bursa'da lüks lokantalara satılan kaçak at etlerin hurdacılık yapan Romanlara ait olduğunu iddia eden Güney Marmara Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, suç duyurusunda bulunacak.

Bursa'da Yıldırım mahallesinde yaşayan bir Roman vatandaşın atının çalındığını ihbar etmesi üzerine dün polis ekipleri Vatan Mahallesi’nde bir depoya yaptıkları baskında kesilmiş halde at etleri buldu. Bu etlerin Nilüfer’deki lüks pidecilere, dürümcülere ve restoranlara satıldığı belirlendi.

Nilay Vardar'ın bianet'te yer alan haberine göre Güney Marmara Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, son 20 gün içinde yaklaşık 15 Roman vatandaşın atının çalındığını belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

"Son 20 gündür Romanların hurdacılık yapmak için kullandığı atlardan yaklaşık 15 tanesi farklı zamanlarda çalındı. Biz önce belediye ekipleri tarafından hayvan barınağına gönderildi zannettik. Çünkü zaman zaman otlatmaya bırakılan atları belediye ekipleri trafikte kazalara neden olmasın diye barınağa götürüyor. Ancak Yıldırım Belediyesi'ni aradık kendilerinde olmadığını söylediler. Şimdi anladık ki Romanların ekmek tekneleri kasaplarda et olmuş. Çünkü Bursa'da Romanlardan başka kimsede at yok. Zaten yarış atlarını da çalamazlar. Biz şikayetçiyiz. Bu atlar tek geçim kaynakları hurdacılık olan Romanların ekmek teknesi. Bu atlar sayesinde Romanlar hurda toplayıp geri dönüşümle hayatını geçindiriyor."

Haklarında, "Hırsızlık ve bozulmuş etleri satmak" suçlarından adliyeye sevk edilen iki zanlı, sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından her gün karakola gidip imza atma şeklinde tedbire hükmetti. Kesilen etler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.