Irak Kürdistanı ile Rojava sınırına kazılan hendeğe karşı bugün Rojava'nın Cizire Kantonu sakinlerinden oluşan binlerce kişi sınır hattında hendekleri protesto etti.

Rojavalılar, Irak'ta KDP ve Türkiye'de ise AKP iktidarının sınıra kazdığı hendek ve duvarlar ile sınırı geçmek isteyen Rojavalılara yönelik ölümcül şiddeti protesto ediyorlar.

ANF'deki habere göre; alanda hiçbir bayrak taşımayan eylemciler, ellerindeki küreklerle hendeğe toprak attı ve nöbet eylemine geçti.

Eylemciler nöbet için 10 çadır kurdu.

Rojava Halk İnisitifi'nin çağrısı üzerine yapılan eylemde, yerel saatle 13.30 sıralarında Cizîre Kantonu yönetimi bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada "Bu hassas süreçte, kardeşlerimiz bize yardımcı olmaları gerekirken, karşıt bir politika yürütüyorlar" tepkisinde bulundu. Bakanlık, "(Hewler yönetimi) Rojava üzerinde ambargo konulmasının tarafı olmamalıydı. Biz Cizîre Kantonu Savunma Bakanlığı bu ambargoyu kaldırmak için bütün olanaklarımızı devreye koyacağız" denildi.

NÖBET TUTULACAK


Sınırda yaklaşık iki saat süren eylemin ardından kitle dağılmaya başlarken, 100'ü aşkın bir grubun alanda nöbet tutacağı bildirildi. Bu amaçla 10 çadır kuruldu. Her gün Cizîre bölgesinin bir kendinden yeni bir grubun nöbet eylemini devralacağı öğrenildi.

İlk nöbeti Devrimci Gençlik tutuyor.