Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 28 Aralık 2011 tarihinde 34 kişinin yaşamını yitirdiği Roboski'de her hafta düzenlenen "Perşembe günleri değerlendirmesi", 66'ıncı haftasında da devam etti.

Mezarlıkta Roboskili aileler tarafından yapılan açıklamada aileler adına katliamda yakınını kaybeden Veli Encü konuştu.

Encü, Abdullah Öcalan'ın verdiği mesajlar sonrası Türkiye'de yaşanmakta olan süreçte kurulan "akil insanlar" heyetinin Roboskili ailelerin sesini duyması gerektiğinin çizdi.

Encü, "İnsanlığın ve vicdanların en şiddetli sorunu olan bu acımıza çözüm bulunması konusunda gereken ve geciken adımların atılması gerekir. Yaşadığımız katliamın üzerinden geçen süre zarfın da verdiğimiz hak mücadelesine karşı birçok kez baskı ile karşı karşıya kaldık. En son olarak Bakan Egemen Bağış twitter hesabı üzerinden bizleri hükümete karşı vicdansızlıkla suçlayıp, hakaretlerde bulunmuştur" dedi.

"Şunu açıkça ifade ediyor ve sormak istiyoruz hükümete bu nasıl bir barış sürecidir" diyen Encü, katliamın üzerinden 15 ay geçmesine rağmen halen olayla ilgili tek bir adımın bile alınmadığını söyledi.

Encü, konuşmasına şöyle devam etti:

"Başından itibaren istikrarlı izledikleri bir yol var. O da nasıl bizi yıldırmak, sindirmek ve hak arayışımızı sona erdirmek derdindeler. Önce oluşturduğunuz komisyonla adalet duygularımızı yerle bir ettiniz. Vicdanlarımızı sızlatan böylesi bir katliam olmamış otuz dört kişi ölmemiş gibi davrandılar. Tek kelimeyle utanç verici bir rapor. Tüm itirazlara, rağmen vicdansızca annelerin gözyaşlarına rağmen Meclis'te kabul edildi. Meclis çatısı altından failler aklanmaya ve katliamın üzeri örtünmeye çalışılmıştır." (ANF)