Yeşiller Partisi mensubu ve Berlin Eyalet Meclisi’nin göçmen kökenli milletvekili Özcan Mutlu bir büfede “Ne biçim Müslümansın? Ramazan’da sosis yiyorsun” şeklinde hakarete uğrayarak darp edildiğini söyledi. Büfe sahibine göre ise milletvekili Mutlu, fiyata itiraz etti ve tartışma bu yüzden çıktı.

Berlin Eyalet Meclisi’nin göçmen kökenli milletvekili Özcan Mutlu’nun oruç tutmadığı için darp edildiğini söylemesi Alman basınında günün konusu oldu. Olay Berlin’in turist caddelerinden Unter den Linden’de Türklere ait bir büfede Mutlu’nun 2 adet, Almanların ünlü sosis yemeği Currywurst, bir porsiyon patates kızartma ve bir adet içecek sipariş etmesiyle yaşandı.

BZ gazetesine konuşan büfe çalışanı Oguzhan K. ücret olarak 11 Euro istemeleri üzerine Özcan Mutlu’nun sinirlendiğini ve ücreti iade ettiklerini söyleyerek olay anına ilişkin şu bilgileri verdi; “Özcan Mutlu hakaret ederek kızmaya devam etti. Bunun üzerine ben de karşılık verdim ve dışarı çıktım. Gözlüğünü çıkartan Özcan Mutlu göğsümü iki kez darp etti. Beni darp ettiğini gören 2 müşteri var.”

“RAMAZAN’DA NASIL DOMUZ ETİ YİYORSUN?”

Ancak önümüzdeki ay Berlin’de yapılacak eyalet seçimlerine hazırlanan Özcan “Mağdur olan benim” dedi. Polisi de kendisinin çağırdığını söyleyen Özcan “Doğrudur, ücreti duyunca tepki gösterdim, fakat önce satıcı hakaret etmeye başladı.” dedi.

Zaman’a konuşan Mutlu, olayın Ramazan ayında cereyan etmesine dikkat çekerek şunları söyledi: “Domuz etinden yapılan ‘Currywurst’ ısmarladıktan sonra  benim Türk olduğumu anladılar ve bana 11 yaşındaki kızımın yanından hayatımda ilk defa duyduğum hakaretlerle küfretmeye başladılar. Ben soğukkanlılığımı koruyarak yaptıklarının doğru olmadığını izah etmeye çalıştım. Ben yerim Currywurst’u, sen yemezsin, herkesin günahı kendine değil mi? Günah işlerim, cezasını ahirette  ben çekerim. Buna hiç kimsenin karışmaya hakkı yok.” dedi. Satıcıların kendisini dövmeye kalkıştığını belirten  Mutlu, “Ben de polisi çağırdım. ‘Currywurst’u yiyen adama kızıyorsun da, bunu niye satıyorsun? Satma o zaman o haramı” şeklinde konuştu. 

Her iki satıcının da “Müslümansın Ramazan ayında nasıl Currywurst yiyorsun?’ şeklinde çok ağır ifadelerle hakaret ettiklerini öne süren Mutlu “Hakaretlerden dolayı şikayetçi oldum. Şimdi de darp edildiğim için şikayetçi olacağım. Almanya’ya her yönüyle entegre olmuş birisiyim. Ramazan’da Currywurst da yerim” diye konuştu.

Eylül ayında yapılacak Berlin Eyalet seçimlerinden önce Mutlu’nun “Currywurst çıkışı” kimi yorumlara göre seçim yatırımı ve Almanlara “Ben de göçmenim fakat mağdurum” mesajı. Domuz etinden yapılan Currywurst sosisleri Berlin’in en ünlü yemeği olarak biliniyor.