İstanbul'daki Ekümenik Ortodoks Patrikliği'ne bağlı 140 metropolit, başepiskopos ve episkopos, 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde, İstanbul’da gerçekleştirilecek istişare toplantısına katılacağı yazılı açıklamayla duyuruldu.

Toplantının fikir alışverişi amacıyla gerçekleştirileceği belirtilen Fener'deki Ekümenik Patrikliğin açıklamasında, “Buluşmamızın amacı, Patrikhanemiz öncülüğünde geliştirilen konular hakkında dünyanın muhtelif ülkelerinde görev yapan temsilcilerimizi bilgilendirmek ve kendileriyle fikir teatisinde bulunmaktır” denildi.

Açıklamada toplantıda dört ana başlık altında görüşülecek konular ile ilgili şu ifadeler yer aldı:

“14 müstakil Ortodoks kilisenin ortak arzusu ve iradesiyle 50 yıldan beri süregelen Panortodoks Sinod çalışmaları ve takvimi, çevre konuları ve bu konuda sağlanabilecek kilisenin aktif rolü, bio-etik ve kilise, dinler arası diyalog çalışmaları.

Günümüzün toplumlarını doğrudan etkileyen bu konu başlıkları hakkında kapsamlı değerlendirmeler yapılacak, uzman görüşleri alınacaktır.

Amerika, Avrupa, Avustralya ve Asya kıtalarından Girit, Oniki Adalar ve Kuzey Yunanistan’dan katılımcıların olacağı bu toplantımızda elde edilecek olan sonuçlar, Patrikhanemizin icraatına ışık tutacak ve toplumlarımızda hızla değişen hassasiyet ve ihtiyaçlara daha iyi hizmet verme imkânı sağlayacaktır.” (Kaynak: haberler.com)