Yeni yıl dolayısıyla cadde ve sokakları süsleyen Maltepe Belediyesi, Maltepe Meydanı’na da “Noel Ağacı” dikti. Ağacı, Belediye Başkanı Ali Kılıç, pastör, papaz, imam ve cemevi dedesiyle birlikte dikti.

Kılıç, “Bu Noel ağacı, dostluğun ve barışın çınarı olsun buradan dalga dalga hoşgörü ikliminin yayılmasını istiyoruz” dedi.

Kılıç’tan sonra söz alan İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı (İPKV) Başkanı Timur Topuz da, “Burada yaşananlar Türkiye’ye örnek olacak büyük bir hoşgörü olayıdır” dedi.

Maltepe Belediyesi’nin internet sitesindeki habere göre; çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte, 40 kişilik Meksika Folklor Grubu renkli bir dans gösterisi yaptı. Daha sonra İPKV’ye bağlı “Hallelujah Korosu” tarafından ilahiler seslendirildi.

İPKV Başkanı Timur Topuz , “Burada yaşananlar Türkiye’ye örnek olacak büyük bir hoşgörü olayıdır. Çok mutluyuz, görüyoruz ki kimse ötekileştirilmiyor. Bu toplumun parçası olmaktan onur duyuyoruz. Bu topluma ait olmaktan bizi hiç kimse alıkoyamaz” diye konuştu.

İPKV Altıntepe Protestan Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal de, Noel ağacının anlamına vurgu yaparak, “Bu ağaç aslında bir sembol. Çınar ağacı ya da yaprağı dökülmeyen bir ağaç seçilerek bu ağaç süslenir ve bizlere sonsuz yaşamı simgeler. Dünyada annesiz dünyaya gelen iki peygamber vardır. Biri Hz. Adem, diğeri Hz. İsa. Rab, Hz. İsa ile yeniden doğuşu müjdelemiştir. Noel aslında 24 Aralık’tadır. Bunu da bilmenizi isterim. Bu vesileyle ilk kez böylesi bir güzelliği yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

CEMEVİ DEDESİNDEN KILIÇ’A TEŞEKKÜR

Maltepe Cemevi Dedesi Hasan Harabati ise "Yunus’un dediği gibi, Yaratılanı severiz Yaradan’dan ötürü. Hepimizi Cenabı Allah yarattı, bu yüzden insanlığı sevmeliyiz. İnsanlık erdemine ulaşan kişi, elinden, belinden ve dilinden emin olan ve gönlünde sevgiyi taşıyan kişidir. Bu manada Başkanımız Ali Kılıç’a inançlar noktasında yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.