Oyuncu Hazar Ergüçlü, Twitter üzerinden paylaştığı belgesel nedeniyle ‘PKK propagandası’ndan ifade verdi. Savcılık soruşturmayı takipsizlikle sonuçlandırdı.

Sabah’ın haberine göre, ‘örgüt propagandası’ndan Çağlayan Adliyesi’nde ifade veren Ergüçlü, “Bana sosyal medyadan çok fazla kısa film geliyor. Ben de paylaşıyorum. Söz konusu film bir takipçimden geldi. Açıp bakmadım. Bir takipçimin uyarısı üzerine de sildim” dedi.

Gazete Karınca’nın iddiasına göre Ergüçlü, Twitter’dan gazeteci Ertuğrul Mavioğlu’yla yönetmen Çayan Demirel’in yönettiği ‘Bir Gerilla Belgeseli: BAKUR’ (Kuzey) belgeselini paylaştı.

‘Bakur’un  34’üncü İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimi, Kültür Bakanlığı’nın yazısı üzerine İKSV tarafından ‘tescil belgesi olmadığı’ gerekçesiyle iptal edilmişti.

HAZAR ERGÜÇLÜ KİMDİR?

1 Ocak 1992 senesinde dünyaya gelen Hazar Ergüçlü sinema ve dizi oyuncusu olarak mesleğini sürdürmektedir. Hazar Ergüçlü aslen Kıbrıslı'dır.

İlk profesyonel oyunculuk kariyerine Gölgeler ve Suretler adlı sinema ile atan oyuncu Hazar Ergüçlü 2011 yılında itibaren ise Kuzey Güney adlı dizide Simay Canay karakteri ile ünlenmiştir.