Ordu’da bir yıl önce kurulan Agape Kilisesi Derneği’nin ibadet amacıyla tarihi kiliseyi kullanmak için yaptığı başvuru, Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından reddedildi.

Agape Kilisesi Derneği’nin Taşbaşı Mahallesi’nde 1853 yılında yörede yerleşik Hiristiyan vatandaşların ibadetlerini yerine getirmesi amacıyla inşa edilen ve bugün kültür merkezi olarak kullanılan tarihi kilise için yaptığı başvuru, kilise binasının başka bir amaçla kullanılacak olması sebebiyle reddedildi.

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Altınordu ilçesinde yaklaşık bir yıl önce kurulan ve halen Düz Mahalle’de tarihi kilesinin yanında merkezi bulunan Agape Kilisesi Derneği’nin Taşbaşı Mahallesi’ndeki tarihi kiliseyi ibadet amaçlı kullanmak amacıyla resmi başvuru yaptığını belirtti.

Resmi talep dilekçesinde Ordu’da yaklaşık 30 ailenin bulunduğu bir Hristiyan topluluğu olduğu ve topluluk olarak ibadet amaçlı bir kiliseye ihtiyaç duyulduğunun belirtildiğini kaydeden Toparlak, "Kilise binasını tamamen tahsis edilmese bile kiralamak istediklerini belirttiler. Ancak 10 Nisan 2000 tarihinden bu yana kültür merkezi olarak kullanılan kilise binasını biz geçen yıl restorasyon programına alarak arkeoloji müzesi yapılması için çalışmalara başlamıştık. Bu sebeple Agape Kilisesi Derneği’nin dilekçesine olumsuz yanıt vermek zorunda kaldık" dedi.