Van Edremit’te ilkoukula giden iki kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen Halidun G’nin yargılandığı davada Halidun G. hakkında tutuklama kararı verildi.

Duruşmanın ardından konuşan Avukat Müjde Tozbey ise “Artık herkes bilsin hiçbir istismarcı bu sokaklarda rahat rahat dolaşamaz. Bizler varız ve var olmaya devam edeceğiz. Bütün amacımız kız çocuklarının rahatça dolaşmalarını sağlamaktır” dedi. 

Evrensel'de yer alan habere göre, Van’ın Edremit ilçesi Erdemkent İlkokulunda 4. sınıfa giden iki kız çocuğuna 2015 yılında cinsel istismarda bulunan ve tutuksuz yargılanan Halidun G’nin yargılandığı davanın 6’ncı duruşması Van Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görüldü. Duruşmada istismar mağduru çocukların ailesi ve avukatları hazır bulunurken, kapatılan VAKAD aktivistleri, YAKA-KOP üyeleri, feminist aktivistler ve gazeteciler de davayı takip etti. Van Barosunaavukatlar da davaya müdahil olurken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına duruşmaya izleme heyeti katıldı. Sanık Halidun G, suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi.

‘DAVADAN VAZGEÇELİM DİYE PARA TEKLİF EDİLDİ’

Ardından cinsel istismara maruz bırakılan çocuklardan birinin annesi, “Bu öğretmen neden sadece anne ve babası ayrılan çocuklara ders vermek istiyor. Ben eşimden ayrı olabilirim ama kızımın okulu ne kadar çok sevdiğini ve kahvaltı yapmadan okula gitmediğini biliyorum. Kızıma bu kötülüğü yapan öğretmen ve ailesi bizlere para teklif etti. Biz kabul etmedik. Bizimle beraber şikayette bulunduğumuz aileye para vermişler. Kızım da, bende satılık değiliz” dedi.

‘TAHLİYE KARARI NE HUKUKA NEDE VİCDANA SIĞAR’

Çoocukların avukatlarından Deniz Işık, tutuksuz yargılanan Halidun G’nin tutuklu yargılanmasını talep etti. Deniz, “İşlenilen suç katalog suç kapsamındadır. Sanık vasıf ve mahiyette istismarda bulunmasına rağmen tahliye edilmiştir. Bu durum tahliye verilmeyecek kadar ciddidir. Sanığın tahliyesi hukuka ve vicdana aykırıdır. Yaşanılan olayın çocukların kurguladığını söyleme abes ve olayı meşrulaştırmaktır” ifadelerinde bulundu.

‘SANIK TÜM ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKELİ’

Avukat Müjde Tozbey ise, istismarda bulunan öğretmenin kendi öğrencileri olmamasına rağmen çocuklara özel ders vermesinin düşündürücü olduğunu dile getirdi. Müjde, “Küçük kızlara yapılan sarkıntılık boyutlarını aşmıştır. Kızlar ifadelerinde açık bir şekilde kendilerinin ders vermek amaçlı sınıfa götürüldükleri, planlı ve sürekli istismarda bulunulduğunu ifade etmişlerdir. Ailelerden biri vazgeçmesine rağmen konu ile ilgili sanığa kamu davası da açılmamıştır. Sanık tüm çocuklar için tehlike arz ediyor. Bu nedenle tutuklu yargılanması için birçok delil dosyada yer alıyor” şeklinde konuştu.

AİLE BAKANLIĞI SANIĞIN TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Ardından konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına katılan Avukat Pınar Bozkurt, “Eğitimci olmasına rağmen nüfuzunu kötüye kullanarak bedensel ve ruhsal olarak kendilerini koruyamayan çocuklara cinsel istismarda bulunmuştur. Bu nedenle sanığın tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.
Sanık avukatlarının savunmasının ardından mahkeme heyeti Halidun G. hakkında tutuklama kararı verdi.

‘İSTİSMARCILAR BU SOKAKLARDA RAHATÇA DOLAŞAMAYACAK’

Mahkeme sonrası Van Adliyesi önünde açıklama yapan Avukat Müjde Tozbey, “Daha önce mahkeme heyeti tarafından yapılan bir yanlış ile istismarcı öğretmen tahliye edildi. Bu yanlıştan bugün geri dönüldü. Artık herkes bilsin hiçbir istismarcı bu sokaklarda rahat rahat dolaşamaz. Bizler varız ve var olmaya devam edeceğiz. Bütün amacımız kız çocuklarının rahatça dolaşmalarını sağlamaktır” dedi.