Ak Pati milletvekili Mehmet Metiner’in öncülüğünde HDP Milletvekili Garo Paylan’a yönelik mecliste gerçekleşen saldırılar Türkiyeli Ermeniler tarafından kınandı.

Türkiyeli Ermenilerin oluşturduğu Nor Zartonk İnisiyatifi konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Halkların birlikte mücadelesinden ve dayanışmasından rahatsız olan AKP anlayışı bu sefer hedefine HDP içerisinden bir Ermeni’yi, Garo Paylan’ı almıştır. Kürt halkını ve mücadelesini her alanda yalnızlaştırmaya ve şeytanlaştırmaya çalışan AKP iktidarı bu politikalarını bu sefer de meclise taşımış, ırkçı ve ayrımcı kimliğini bir kere daha ifşa etmiştir” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, “Garo Paylan ve diğer HDP’li vekiller yalnız değildir” diyen Nor Zartonk’un açıklamasında, “Bilinçli ve organize olduğu anlaşılan bu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Bu vesileyle, halkların eşitliğine, dayanışmasına ve birlikte mücadelesine olan inancımızı ve mücadeledeki kararlılığımızı bir kez daha tekrarlıyoruz” denildi.

“100 CİVARI TEKME YUMRUK YEDİM”

Garo Paylan yaşananları şöyle anlatmıştı: “Beni hedefe koydukları net şekilde anlaşılıyor. Direkt hedef alındım ve 20-30 saniye içinde yaklaşık 100 tane falan tekme yumruk yedim. Ondan sonra da bana karşı ırkçı söylemlerde, nefret söylemlerinde bulundular."

Bu arada HDP’nin Ermeni MYK Üyesi Murad Mıhçı da “AKP'li vekillerin, vekilimiz Garo Paylan’ın Ermeni oluşuna dair söylenen ırkçı sözlerin maksadını bilmekteyim. Garo Paylan ve hiçbir vekilimiz yalnız değildir” dedi. (Demokrat Haber)