Hristiyanların Noel Bayramı’nı kutladığı 25 Aralık gecesinde, Kadıköy’deki Sultan 3. Mustafa İskele Camisi’nin elektronik panosunda yer alan “Ey iman edenler, Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar, birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır” ayeti sosyal medyada tepki çekti.

T24’ten İnan Ketenciler’in haberine göre söz konusu ayetin elektronik panoya yazılmasının Noel gecesine denk gelmesinin tesadüf olduğunu söyleyen Kadıköy Müftüsü İlyas Öztürk, panodaki ayetin değiştirileceğini söyledi.

Kadıköy’deki Sultan 3. Mustafa İskele Camisi’nin elektronik panosunda, Hristiyanların Noel Bayramı’nı kutladığı 25 Aralık gecesinde yer verilen bir ayet dikkat çekti.

Kuran'daki Maide Suresi’nin 51. ayetinin yansıtıldığı panoda, “Ey iman edenler, Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar, birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır” ifadesine yer verildi.

Elektronik panonun vatandaşlarca çekilen fotoğrafının sosyal medyada hızla yayılmasının ardından, söz konusu ayete Noel Bayramı’nın kutlandığı gece kasten yer verildiği yorumları yapıldı.

MÜFTÜLÜK: TESADÜFEN OLMUŞ

İskele Camisi’nde “Hristiyanlarla dost olmayın” mesajının verilmesiyle ilgili T24’e konuşan Kadıköy Müftüsü İlyas Öztürk, “Maide Suresi’nin 51. ayeti tesadüfen yılbaşı ile denk gelmiştir. Elektronik panoya yüklenen ayetler, 2-3 günde bir değiştirilir. Elektronik panodaki ayet bu gece değiştirilecek. Hristiyanların hedef alınması gibi bir durum söz konusu değildir” dedi.

GÜLEN-ERDOĞAN KAVGASI MI?

Ayrıca Gülen-Erdoğan kavgasında Fethullah Gülen’in bedduası sonrası Ak Parti yanlısı medya, Gülen’i diğer dinlere barış mesajları verip ‘müslümanlar’a beddua etmekle suçlamıştı. Gülen ise bu yaptığının islamda yeri olduğunu, eğer yanlış yapmışlarsa kendilerini de içine katarak öyle söylediğini ifade etmişti.

Özellikle islamo-faşist yayınlar yapan ve Başbakan Erdoğan’a destek veren Akit Gazetesi uzun zamandır “dinler arası diyalog”u büyük tehlike olarak değerlendirip karşı yayınlar yapıyordu.

Kadıköy’deki camide yer alan ifadenin Noel’e denk gelmesi kadar Gülen-Erdoğan kavgasına denk gelmesi de dikkat çekici bir ayrıntı olarak akıllara geldi.