Elazığ'ın Rüstempaşa Camisi imamı Yusuf Emen, cemaate akşam namazını kıldırdığı sırada Tahir Yıldırım tarafından bıçaklandı.

"NAMAZI YANLIŞ KILDIRDI"

Üç bıçak darbesi ile ağır yaralanan İmam Emen hastanede yoğun bakıma alındı. Tahir Yıldırım'ın polisteki ifadesinde İmam Emen'i namazı yanlış kıldırdığı gerekçesiyle bıçakladığını söylediği iddia edildi.

CAMİDE TEMİZLİK İŞLERİNE BAKIYORDU

Uyuşturucu kullanımından dolayı cezasını çektiği Elazığ cezaevinden denetimli serbestlik yasasından yararlanıp bir yıl önce tahliye edilen 26 yaşındaki Tahir Yıldırım, Rüstempaşa Camisinde temizlik işlerinde çalışmaya başladı.

3 DEFA BIÇAKLADI

Geçtiğimiz hafta temizlik işini bırakan Tahir Yıldırım, aynı camiiye namaz kılmak için gelmeye devam etti. Akşam namazı için yine camiye gelen Tahir Yıldırım, cemaate akşam namazı kıldıran 55 yaşındaki imam Yusuf Emen'i secdeye eğildiği sırada arkasından yaklaşarak 3 bıçak darbesi ile yaraladı. İmam Yusuf Emen cemaatin şaşkın bakışları altında kanlar içinde olduğu yere yığılırken, Tahir Yıldırım ise kaçtı.

İMAM YOĞUN BAKIMA ALINDI

Cemaatin ihbarıyla gelen 112 acil servis ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan imam Emen daha sonra Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan İmam Yusuf Emen yoğun bakıma alınırken, olaydan sonra kaçan 26 yaşındaki Tahir Yıldırım ise polis tarafından kısa sürede yakalandı. Tahir Yıldırım'ın poliste verdiği ifadesinde imam Emen'i namazı yanlış kıldırdığı için bıçakladığını söylediği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

(haberler.com)