Geçtiğimiz günlerde bazı fotoğrafçıların Peru'nun Amazon ormanlarında 'modern' yaşamla hiç tanışmayıp dünyadan soyutlanmış bir kabilenin fotoğraflarını çekmesinden sonra kabile insanlarını korumak amacıyla kampanya yürüten Survival International adlı grup, Peru'nun güneydoğusundaki Manu Ulusal Parkı'nda yaşayan kabilenin yeni görüntülerini yayımladı.

SurvivalInternational adlı aktivist grup adları Mashco-Piro olan kabilenin doğal gaz ve petrol gibi arama faaliyetlerine girişilip yasadışı tomrukçuluk yapılması yüzünden başka alanlara göç ettiğini belirterek ayrıntılı fotoğraflarını yayınladı. Survival'ın Peru kampanyasını yürüten Rebecca Spooner, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Kabileler, atalarından kendilerine kalmış olan topraklara giren yabancılarla, giderek daha fazla sürtüşme ve çatışma yaşıyorlar" dedi.

Spooner, bölgedeki yerlilerin geleneksel olarak yaşamaya alıştıkları topraklar korunursa, şiddet olaylarının önlenebileceğini belirtti.

Kabile, çevreden motorlarla geçen turistlere ok atarak tepki gösteriyor. Manu parkının bir bekçisine, yakınlarda yine 'uyarı oku' atıldı.

Geçtiğimiz haftalarda da Mashco-Piro kabilesi, yirmi yıldır kendileriyle resmi temas kurmak için çaba gösteren ve başka bir kabilenin üyesi olan Nicolas "Shaco" Flores'i okla vurarak öldürmüştü.

Anlaşılan o ki 'modern insanlar' Mascho-piro kabilesini ve yaşadığı toprakları 'keşifler' (zenginlik ve madenler) adına daha çok rahatsız edecekler...

Kaynak: BBC