İngiltere'de yayımlanan The Tablet dergisi, Suriye'de yaklaşık iki ay önce kaçırılan iki metropolitin öldürülmüş olabileceğini yazdı

İskenderun'da katıldıkları ayinden dönüşlerinde Suriye'de muhaliflerce kaçırılan Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim (54) ile Rum Ortodoks Metropoliti Paulus Yazıcı'dan (60) tam bir aydır haber alınamıyor.

Sabah’tan Bilge Eser’in haberine göre, İngiltere'nin Katoliklere yönelik yayın yapan en eski haber dergilerinden The Tablet, 21 Nisan'da kaçırılan iki din adamının öldürülmüş olabileceğini dile getirdi.

Oxford kentindeki konferansta konuşan üst düzey bir kaynak ise, metropolitlerin kaçırıldıkları gün öldürüldüklerini iddia etti. Bölgede yaşadığı belirtilen kaynak, iki metropolitten de ümit kestiklerini söyledi.

“İYİ OLDUKLARINA İNANMAK İSTİYORUZ”

Ancak Türkiye'deki Hıristiyan kaynaklar iddiaları yalanladı. Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, hiçbir gelişme ve bilginin olmadığını dile getirdi. İki metropolitin de muhaliflerin elinde olduğunu kesin olarak bildiklerini kaydeden Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, "Muhalifler Şam'daki merkez kilisemize hayatta ve iyi olduklarına dair bilgi ilettiler. Öldükleri yönündeki haberler ise geçtiğimiz günlerde yalanlandı. Biz iyi olduklarına inanmak istiyoruz" dedi. Hurigil şöyle konuştu: "Kaçırılan iki Fransız temsilci daha var. Sanıyorum ki biri gazeteci. Birlikte kalıyorlarmış. Kaçırılan metropolitin ağabeyi de Beyrut'ta metropolit olarak görev yapıyor. O da yaşadığına inanıyor."

Mardin'de Süryani cemaat üyelerinden Tuma Çelik de, metropolitlerin hayatta olduklarına inandıklarını dile getirdi.