Milletvekili Genel Seçimi'nin gerçekleştirileceği 1 Kasım pazar günü ülkenin doğu kesimlerinin bulutlu ve yer yer yağışlı geçmesi ve Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgar esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurdun kuzeyde bulunan yüksek basınç merkezinin etkisi altında olduğu belirtildi. Hafta sonu ve gelecek hafta boyunca yüksek basınç merkezinin etkisini sürdürmesinin beklendiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediği ve yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceğinin tahmin edildiği duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün; seçim günü, hafta sonu ve önümüzdeki hafta yurt genelinde beklenen hava durumu tahmini şöyle:

"31.10.2015 Cumartesi günü; Yurdumuzun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sinop, çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize geneli ile Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, gece ve sabah saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ardahan ve Kars çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde (50-80 km/s), Karadeniz kıyı kesimlerinde ise kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor,

01.11.2015 Pazar (Seçim Günü); Ülkemizin doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Hakkari, Şırnak, Siirt çevreleri ile Van’ın güney kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor,

02.11.2015 Pazartesi ve hafta boyunca; ülkemiz genelinde önemli bir yağış beklenmiyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde sis ve pus görülecek"