Yurt genelinde hava sıcaklıkları aniden düştü. Anadolu'da birçok kent beyaza büründü. Önümüzdeki 3 gün içerisinde İstanbul ve Karadeniz'in kıyılarında aralıklı olarak yağış bekleniyor.

Meteroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre Doğu Anadolu’nun doğusunda kar yağışı devam ederken önümüzdeki 3 gün içerisinde İstanbul ve Karadeniz’in kıyılarında aralıklı olarak yağış bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde İstanbul’da yağışlar aralıklı olarak sürecek. Yurt genelinde kuzeyde sağanak yağış, iç kesimde karla karışık yağış bekleniyor. Pazartesinden itibaren Marmara bölgesinin kıyı kesimlerinde, Antalya’nın batısında, salı günü ise Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep’te yağış bekleniyor. Doğu Anadolu’nun doğusunda kar yağışı kendini göstermeye devam edecek. Karabük, Tokat, Gümüşhane illerimizin merkezlerinde ise karla karışık yağmur görülebilir. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında seyredecek.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 5 dereceyle Kars ve Ardahan’da ölçüldü. Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken hava sıcaklığı Van’da 5, Muş’ta 3, Erzincan’da 2, Iğdır, Bitlis ve Hakkari’de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ağrı’da 4 derece ölçüldü.

Ilgaz Dağı’nda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Yıdıztepe’de sezon hazırlıklarını tamamlayan işletmecileri yağışın beklenenden erken başlaması sevindirdi. Hakkari’de gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 7 köy 14 mezranın yolu kapandı.

Sivas’ta dün gün boyu aralıklarla etkili olan yağmur yerini kara bıraktı. Samsun’un Terme İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış, Terme Çayı’nın taşmasına ve zemin katların sular altında kalmasına yol açtı.