Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların bu hafta sonu ülkeyi terk edeceğini ancak gece ayaz ve soğuk havanın iç ve doğu bölgelerinde etkili olmaya devam edeceğini bildirdi.

‘10 Aralıkta İstanbul’a kar yağışı bekleniyor’ başlık ve konulu yazıların Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerini yansıtmadığına dikkat çekilerek, “Genel Müdürlüğü olarak 10 Aralık Perşembe günü İstanbul’da kar yağışı tahmin edilmemektedir.” düzeltmesi yapıldı.

Meteoroloji’nin önümüzdeki günlere ilişkin tahminlerine göre; halen yurdun kuzey ve doğu kesimleri soğuk ve yağışlı havanın etkisinde.

Yağışlar; Karadeniz kıyı kesiminde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar şeklinde etkili oluyor.

Türkiye üzerinde etkili olan soğuk ve yağışlı sistemin hafta sonunda Doğu Karadeniz kıyı illerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin edildi.

Sistemin soğuk havasının ise yağışların kesilmesinin ardından yurdumuzun iç ve doğu bölgelerinde kuvvetli gece ayazları ile birlikte önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdürecek.

Yurdun bu hafta sonu ve gelecek hafta boyunca kuvvetli bir yüksek basınç merkezinin etkisinde kalacağı beklendiğinden ülkede genellikle yağış beklenmez iken Marmara bölgesi ile ülkenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi meydana geleceği tahmin edildi.

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı hava tahminler (www.mgm.gov.tr) internet adresinden ve ‘Meteorolojinin Sesi Radyosu’ndan yayınlanıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bunun dışında basında ve sanal platformlarda yayınlanan ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünü kaynak göstermeyen tahminlerin kendileri ile ilgili bulunmadığına dikkat çekti.

Bugün bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan ‘10 Aralıkta İstanbul’a Kar Yağışı Bekleniyor’ başlıklı ve konulu yazılar Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerini yansıtmadığı belirtilerek, “Genel Müdürlüğü olarak 10 Aralık Perşembe günü İstanbul’da kar yağışı tahmin edilmemektedir.” uyarısı yapıldı.