Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve batı kesimleri çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Tekirdağ, Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya’nın batı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege ve Akdeniz’de güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz’in batı kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli çevreleri dışında bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.

EGE BÖLGESİ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, kuzey kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Batı Akdeniz’in çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya’nın batı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Bolu ve Düzce çevreleri ile gece saatlerinde bölge geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı. (23)

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (31)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren batı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

ANKARA: Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (18)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu. (19)

DİYARBAKIR: Az bulutlu. (28)