Meryem Ana’nın Göğe Alınışı Yortusu, Vakıflıköy’de coşkuyla kutlandı. Üç gün süren Yortu, Pazar Meryem Ana Kilisesi'nde, Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan ve Vakıflı Mahallesi Din Görevlisi Peder Avedis Tabaşyan'ın yönettiği, ilahiler ve dualar okunan ayinle sona erdi.

Katılımın yoğun olduğu, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik’in, Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar ve Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun ile beraber izlediği Ayin sonunda, bağ bozumu ile hasat edilen üzümler tüm yılın bereketi için dualarla kutsandı ve ardından misafirlere dağıtıldı.

Bu seneki yortuya CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan ve HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylon da katıldı. Yanı sıra, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı da bu seneki Yortu’nun misafiri oldu.

Meryem Ana Yortusu için Vakıflı’ya gelen isimlerden biri olan CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, “Musa Dağı’nın 100. Yılı’nda, Dünya’nın dört bir yanından kalkıp buraya gelen Musa Dağlıların ve tüm Dünya’daki Ermenilerin Meryem Ana Yortusu’nu en içten dileklerimle kutluyorum. Burada kaynayan kazanların ve üzümlerin bereketinin sonsuza kadar sürmesini diliyorum” dedi. (Agos)