Kars’ta geçen Nisan ayında kaçırıldıktan sonra tecavüz edilerek öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın’ın cinayet sanığı olarak tutuklanan 23 yaşındaki Aykut Balk, Erzurum 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kars’ta geçen 6 Nisan günü babasının iş yerine yemek götüren Ziya Gökalp İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın kayboldu, cesedi bir gün sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karadağ Çöplüğü’nün yanındaki boş bir tabyanın içinde bulundu.

Tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen Mert Aydın’ın cinayet şüphelisi olarak Aykut Balk, MOBESE görüntülerinden yola çıkarak yakalandı ve 13 Nisan günü tutuklanarak, güvenlik nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Şüphelinin ailesi ve yakınları da yine güvenlik nedeniyle başka kentlere göç etmek zorunda kaldı. Şüpheli hakkında savcının hazırladığı 3 sayfalık iddianame Kars Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İLK DURUŞMADA CEZA

İddianamede Mert Aydın’ın Erzurum Adli Tıp Şube Müdürlüğünce hazırlanan otopsi raporunda vücudunda çok sayıda morluk bulunduğuna dikkat çekildi. İple boğma sonucu öldüğü vurgulanan otopsi raporunda, Mert’in cinsel saldırıya uğradığı da belirtildi.

Güvenlik nedeniyle duruşması Erzurum’da görülen 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada, Aykut Balk’a adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, cinsel istismardan 21 yıl, alıkoymaktan da 15 yıl hapis cezası verildi.