Soner AYDIN / Demokrat Haber Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışırken işten çıkarılan taşeron işçi Serkan Koku’nun Ankara’da kanser tedavisi gören 9 yaşındaki kızı Sudenaz yaşamını yitirdi.

Yaklaşık 5 aydır Özgür Çocuk Parkı'nda direnen Serkan Koku, kızının lösemi hastası olmasından dolayı çıkarıldığı işe geri alınmıştı.

Ankara'da tedavi edilen Sudenaz, hastalığı ilerlediğinden kaynaklı eve gönderilmişti. Mersin’de direnişin simgesi haline gelen Sudenaz, önceki gün yaşamını yitirdi.

Minik Sudenaz çok sayıda STK temsilcisi, direnişte ki Disk-Genel Sendikasına bağlı işçilerin ve çok sayıda kişinin katılığı cenaze töreninin gözyaşları arasında toprağa verildi.



Öğlen saatlerinde evinin önünde düzenlenen kısa bir anmanın ardından çok sayıda kişi Akbelen Mezarlığına doğru hareket etti. Minik Sudenaz dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından gözyaşları arasında en sevdiği çizgi film karakteri Pepe balonları ile son yolculuğuna uğurlandı.




İşten atıldığı dönemlerde kızının kendisinden bisiklet istediğini söyleyen Baba Koku, "Kızıma bisiklet alamadım" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Kızını toprağa veren baba Koku, ayakta durmakta zorlanırken cenazeye katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.