Mersin’de özel bir yemek şirketinden yemek alan 3 fabrika'da çalışan işçiler ve bir huzurevinde kalan yaşlıların da aralarında bulunduğu yaklaşık 90 kişi yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelere kaldırıldı.

Yetkililer hastaneler kaldırılan 90 kişinin yedikleri yemeklerden kaynaklı zehirlendiğini açıklarken, rahatsızlanan yurttaşlardan 30’u Mersin Devlet Hastanesi’ne, 12’si Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne, 5’i Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılırken diğer yurttaşlar ise Toros Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Hastaların tedbir amaçlı gözlem altında tutuldukları öğrenildi. Zehirlenme vakasının yaşandığı 3 fabrikanın ve huzurevinin aynı yemek şirketinden yemek aldığı öğrenilirken, yemeklerden alınan numunelerin analiz edilmek üzere Tarım İl Müdürlüğü’ne gönderildiği dile getirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren hastane görevlileri, hastaneye kaldırılan yurttaşların sağlık durumlarının iyi olduğu, hayati tehlikesi bulunan kimsenin olmadığını bildirdi. (Soner Aydın/ Demokrat Haber)