29 Ekim günü ilk seferini yapan Marmaray, açıldığı gün gerçekleşen aksaklıklar sebebiyle birkaç kez seferlerini iptal etmiş, güvenlik önlemleri henüz tamamlanmadan açılışı yapıldığı iddiası ile birçok kişiden ise yoğun eleştiri almıştı.

VAGONLARIN KAPILARI KİLİTLENDİ

Bu sefer de trenlerin İstanbul Boğazı'ının altındayken arıza verdiği, kapıların açılmaması sebebiyle ise yolcuların bir süre denizin altında beklediği belirtildi. Kapıların açılmasının ardından vagonlardan çıkan yüzlerce yolcu, tüneli yürüyerek geçmek durumunda kaldı. Yolcular, arızayla ilgili  Twitter hesaplarından fotoğraflar paylaşırken, yine bazı yolcuların ifadesine göre, havalandırma sisteminde bir arıza meydana geldiği, ayrıca vagonların kapılarının da arızaya bağlı olarak kilitlendiği belirtiliyor.

ARIZA, YOLCULARIN İMDAT KOLUNU ÇEKMESİ SONUCU YAŞANDI

Arızaya tanıklık eden Vatan gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus'un bildirdiğine göre seferlerde yaklaşık yarım saatlik aksamalar meydana geldi. Güvenlik görevlilerinin verdiği bilgiye göre 'vatandaşların el frenini çekmesi üzerine' aksamalar yaşandı. Turnikelerden geçirilmeyen vatandaşlar olaya tepki gösterirken 'metroda fren çekmeyen vatandaş Marmaray'ın mı frenini çekti' şeklinde serzenişte bulundu.

Vatandaşlar vagonlardan çıkarak bir kez daha tünelde yürümeye başladı.

Geçtiğimiz gün, Marmaray'da Anadolu - Avrupa yakası arasındaki seferler, tramvaydaki kapı arızası nedeniyle yaklaşık yarım saat süreyle yapılamamış, aynı gün içerisinde gerçekleşen bir elektrik kesintisi de seferlerin geçici olarak iptal edilmesine yol açmıştı.