Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan Anadolu Arap Birliği, Mıhallemi Derneği, Anadolu Arap Hareketi Derneği, Arap Mıhallemi Gençlik Derneği, Şemikan Halkları Birliği, Batman’da bulunan Mezopotamya Arapları, Hatay Anadolu Arap Mıhallemi Derneği Kobani’ye yönelik saldırılar sonrası Türkiye’de yaşanan son olaylar üzerine ortak bir basın açıklaması yaptı.

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Keferhuwar’da yüzlerce yıllık geçmişi olan Mıhallemi Emirlik merkezi önünde yapılan açıklamayı Arap ve Mıhallemi sivil toplum örgütleri adına Anadolu Arap Birliği Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan yaptı.

Mehmet Ali Aslan açıklamasında şunlara yer verdi:

“Son yıllarda Ortadoğu’da yaşanan kaos, çatışma ve savaş durumu Türkiye’ye sirayet ettirilmeye çalışılıyor. Şimdi insani önlemler alınmazsa Ortadoğu’da kıyamet kopar 3. dünya savaşı başlar.

Kadim bir coğrafyanın ve dünyayı medeniyeti ile şekillendirmiş ataların torunları olarak buna engel olmalı emperyalist, siyonist ve kapitalist hegemonyaların oyununu muhabbetimizle, ittihad ve ittifakımızla bozmalıyız.

Daha düne kadar yakındığımız, kınadığımız ve lanetlediğimiz dramları, ölümleri, vahşetleri kendi insanımıza yaşatmamalı, silah ve petrol tacirlerini sevindirmemeliyiz. Kendi coğrafyamızda krallar gibi yaşarken, başka coğrafyalara aç, susuz, çıplak, perişan bir halde köleler gibi göç ettirilmek zorunda bırakılmamalıyız.

Hiçbir grup, parti, cemaat, ırk birbirine saldırıp öldürerek bir diğerini bitiremez. Olan halkımıza olur, olan mazlum, gariban insanımıza olur.

Türkiye’de etnik, dini, mezhepsel çatışmalar çıkartılması için provakasyonlar yapılıyor. Özellikle Arap, Kürt, Türk çatışması çıkartılmak isteniyor. Araplar, Mıhallemiler, Türkler, Kürtler ve diğer etnik topluluklar olarak buna müsaade etmemeli kendi sonumuzu kendi elimizle hazırlamamalıyız.

Çocuklarımıza, yarınlarımıza, intikam, kan göz yaşı, düşmanlık, güvensizlik enkazını değil barış, kardeşlik, huzur, güven ve sevgi emanetini miras bırakmalıyız.

Biz barışı sevenler, savaşı sevenler kadar cesur olup, bir şeyler yapmazsak başta biz olmak üzere tüm insanlık kaybeder.

Kanaat önderleri, siyasiler ve tarafların önde gelenlerini sağduyulu olup, sağduyu çağrısı yapmaya davet ediyoruz.

Zaman intikam naraları atma zamanı değil, zaman ittihadı, ittifakı, selameti, muhabbeti ve kardeşliği pekiştirme zamanıdır.”

(Demokrat Haber)