CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke hakkında Bugün gazetesi tarafından atılan "CHP sözcüsü Böke vaftiz edilmiş" manşeti, merkezi Mardin’de bulunan Süryani, Asuri, Ezidi ve Arap topluluklar tarafından kınandı. Yapılan açıklamada, özelde Böke’ye, genelde farklı inanç gruplarına yönelik nefret suçu işlendiği ve hayatlarının tehdit edildiği belirtilerek, derhal hukuki işlem başlatılması talep edildi.

İsmail Saymaz’ın Radikal’de yer alan haberine göre, Anadolu Arap Birliği Derneği, Mardin Süryani Birliği Derneği, Şemikan Halklar ve İnançlar Birliği, Mıhellemi Derneği, Ezidi Kültürünü Yaşatma Derneği ve Mezepotomya Evrensel Yaşam Hareketi tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Böke’ye karşı yapılmış haberde, özelde sayın Böke’ye genelde ise farklı kimliklere mensup olan bizlere karşı aleni bir şekilde nefret suçu işlenmiş ve kimliklerimiz hedef gösterilmiştir. Farklı etnik ve inanç gruplarına mensup olan bizler artık açık bir şekilde hedef gösterilir hale gelmiş bulunmaktayız. Bu durum, insanlar arasında nefreti yaymakta ve hedef gösterilen insanların yaşamlarını tehlikeye atmaktadır. 

Yaşar Kemal’in de hep bahsettiği gibi ‘farklı etnik ve dini kültürler bir çiçek bahçesi gibidir.’ Bu çiçek bahçesindeki güzel renkler ve kokuların korunması adına Asuri-Süryani, Mıhellemi, Arap, Şemikani ve Kürt halklarının yanı sıra Hiristiyan, Müslüman ve Ezidiler olarak birlikte kurduğumuz yaşamın korunması adına bu nefret suçunu işleyenleri kınıyor ve haklarında bir an önce gereken hukuki işlemlerin başlatılmasını talep ediyoruz.“